header

Inleiding

Biljart Competitie Manager is geen softwareprogramma maar een concept van KaktusSoft. Het is een concept tot het maken van een programma op maat t.b.v. biljartcompetities en -toernooien. Voor het geld hoeft u het niet te laten, het is een hobby en derhalve vrij goedkoop.

Nu ook webgebaseerd met de meest moderne tools! Zie http://www.kaktussoft.nl

Waarom geen standaard biljarttoernooi programma?

Standaard toernooiprogramma's hebben veel mogelijkheden, maar doen nooit exact wat de bedoeling is. Elk toernooi is weer anders, denk hierbij bijvoorbeeld aan: krijtje
 • Meerdere spelsoorten, bijvoorbeeld libre en driebanden.
 • Afvalrondes of een competitie, of een mix hiervan.
 • Teamstanden of spelersstanden of beide.
 • Relatie tussen moyenne en te maken caramboles.
 • Wedstrijdschema aanmaken voor een groep spelers, of een groep teams.
 • Administratie- van deelnamekosten.
 • Internetpagina's (webbased) of gewoon op een pc.
 • enz enz.
Kortom een algemeen programma is niet te maken. Voor alle bovenstaande opties zijn overigens reeds oplossingen voorhanden, deze zijn eenvoudig aan te passen en in te bouwen in een nieuw programma. Zie ook dit voorbeeld.

Wat voor soort programma's kunnen worden gemaakt?

biljarterProgramma's in ms access of webbased, zie ook de voorbeelden. Als u uitlegt hoe het toernooi of de competitie werkt, zal ik trachten het programma zo te maken dat de invoer en rapportage een fluitje van een cent wordt. Er zal een lange periode van communicatie aan voorafgaan, voordat het programma wordt gemaakt. Bij het programma zijn functionaliteit en modulaire opbouw zeer belangrijk. Ook de klant wordt in dit traject betrokken, hij zal ook moeten testen en controleren of het programma doet wat het moet doen. Een redelijke windowskennis en logisch verstand is een vereiste.

Nu ook webgebaseerd met de meest moderne tools! Zie http://www.kaktussoft.nl

Wat kost het?

Kosten worden bepaald na een eerste analyse van de complexiteit van het te maken programma. De minimale kosten bedragen echter EUR 150,-. Dit lijkt veel, maar besef wel dat u een programma op maat krijgt wat precies doet wat u wilt.

Zijn er voorbeelden?

 • Biljartsoftware gemaakt in ms access voor KOT-biljartcompetitie. Rapporten worden aangemaakt in pdf-formaat en geüpload naar de website. Bijbehorende website http://home.caiway.nl/~koers62/biljartkot/overzichten.html, documentatie met schermafdrukken op handleiding
 • Webbased biljarttoernooi gemaakt in ASP en gebruikmakend van een ms access database http://www3.brinkster.com/rclarijs
 • Biljartbond "De IJsselkring"
 • BC de Vliegert
 • Pool league software en output geprint naar pdf-writer http://www.centerball.org, oorspronkelijke website en beschrijving
 • Biljarttoernooi gemaakt in ms access. Het bevat meerdere klasses en meerdere spelsoorten. Ook formulier voor het aanmaken van het wedstrijdschema. Helaas is er geen online voorbeeld, maar wel documentatie met schermafdrukken op biljart.pdf
 • Biljarttoernooi gemaakt in ms access. Het bevat meerdere teams. Elk team speelt twee maal tegen elkaar. 8 spelers per team strijden om de winst op een wedstrijdavond en iedereen speelt 20 beurten. Helaas is er geen online voorbeeld, maar wel documentatie met schermafdrukken op biljart2.pdf

Contact.

Stuur een e-mail naar Ron Clarijs en stel uw vraag, of leg uit hoe uw toernooi werkt en dat u interesse heeft.

Feedback van gebruikers.

Amelander Biljart Kampioenschap:
Jaarlijks wordt er op Ameland het Amelander Biljart Kampioenschap georganiseerd. Plusminus 72 biljarters van vijf verschillende clubs uit vier verschillende dorpen strijden in vijf dagen om de titel "Kampioen van Ameland". Door Ron Clarijs zijn ondersteuning (en zijn programma op maat) is het organiseren van dit toernooi een eitje geworden!

Functies die wij gebruiken zijn o.a.:
 • Volautomatische loting om de spelers van verschillende dorpen over verschillende poules te verdelen.
 • Automatisch aanmaken van tellijsten.
 • Automatisch uploaden van tussenstanden.
En nog veel meer. Zie ABK website

Gerrit van der Laag, bestuurslid ABK.
K.O.T.-competitie:
Langs deze weg wil ik je namens alle spelers in de K.O.T.-competitie bedanken voor het geweldige programma wat je voor ons gemaakt hebt. Met je eindeloze geduld om een absolute digibeet bij te brengen hoe je een complete competitie op internet bijhoudt. Onze competitie (wilde bond) wordt vanaf 1960 met de hand bijgehouden en sinds afgelopen jaar via internet. De competitie bevat 13 teams met in totaal 135 spelers. Door jouw prachtige programma, geheel volgens onze eigen regels, wordt het nu digitaal bijgehouden. Alles is te zien op http://home.caiway.nl/~koers62/biljartkot.

Dick Koers, wedstrijdleider K.O.T. competitie
Biljartclub "de Vliegert" uit Mierlo:
BC de Vliegert, telt momenteel 112 leden en speelt verdeeld over het jaar met meerdere groepen een aantal interne competities (o.a. libre, bandstoten, driebanden). Tot voor kort maakten wij voor het beheer daarvan gebruik van een online programma van een professionele aanbieder. Omdat dat programma door meerdere clubs gebruikt werd was het moeilijk, zo niet onmogelijk, specifieke wensen hierin opgenomen te krijgen. Daarom werd ca 6 maanden geleden besloten een eigen programma te (laten) ontwikkelen. Onze zoektocht bracht ons bij KaktusSoft ; bij Ron Clarijs. Stoelend op zijn ruime ervaring met andere clubs, was het niet moeilijk om Ron onze wensen uit te leggen en hij vertaalde die in korte tijd in een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk programma dat inmiddels volop en dankbaar door onze club gebruikt wordt. Ron bedankt voor je geduld en vasthoudende toewijding. En..., wat belangrijk is, we weten dat je ook in de toekomst klaar zult staan indien er zich problemen zouden voordoen.

Wim Kersten
BC de Vliegert
Senioren in de Kanaalzone:
Een club van 16 teams die iedere week hun competitiepartij spelen. We tellen ongeveer 275 spelende leden verdeeld over de 16 clubs. Je hebt voor ons een gecompliceerd programma gemaakt, waardoor we nu beschikken over de mogelijkheid om iedere week de tussenstanden te publiceren, een ware luxe van een archief, voor nu en in de toekomst te hebben. Ik wil je hiervoor hartelijk danken. Vooral de wijze waarop we de laatste weken via onderlinge contacten tot dit geweldige resultaat zijn gekomen. Vooral het geduld dat je hebt weten op te brengen, om mij kennis en inzicht bij te brengen, om met dit luxe paardje van je programmeerkunsten te kunnen en te mogen werken. Nogmaals dank hiervoor.

L. Broekaert, Interimvoorzitter
Snohomish County Pool Players Association Pool League (SCPPA):
This is by far the easiest program on the market to operate a pool or billiard league. Round robin playing schedules can be created in less than five minutes by simply entering the teams and dates. The program is scalable and upgradeable to fit your league's needs. It can keep track of all the league's incoming funds and statistics to include extensive team and individual reports. The reports can be printed into PDF format and can be uploaded to your website in seconds. For a look at some of the reports that can be made, check out www.centerball.org.

Steve Kesting, Website and Database Support
Sharp Shooter Pool League:
If you are in need of a fairly priced, user-friendly, custom made pool program, I strongly urge you to contact Ron Clarijs. Ron will use the information you provide to create a program that is completely integrated. He will create a custom program that will address every specific need of your pool league. By customizing the program, after you have entered Team, Player, and Venue information; everything including reports will be automatically generated by entering match information on an exact on-screen duplication of the scorecard your league uses. If you decide to use the services of Ron Clarijs, you will not be disappointed.

Secretary - Sharp Shooter Pool League
CarillonCup. Libre-, bandstoot- en driebandcompetitie met teams:
Direct invoeren via internetpagina...schitterend. Tussenstanden, uitslagen per wedstrijd, uitslagen per speler, statistieken en meer. Veel spelers zijn er dol op! Ga zo door Ron.
BC DC Drachten. Libre-, bandstoot- en driebandcompetitie met spelers:
Ron, wij zijn zeer content met het biljartprogramma dat jij hebt gemaakt voor de biljartclub DC Drachten. Ons uitgangspunt was, niet afhankelijk van derden, over een gecompliceerd programma te kunnen beschikken dat niet mocht afwijken van de wijze waarop in het verleden handmatig competities in negen klassen werden gemaakt en cijfermatig werden verwerkt. Ook moest het programma ééndaagse wedstrijden van 20 beurten per ronde kunnen verwerken. Tot slot moest het programma de mogelijkheid bieden om tussenstanden te maken, een gegevensbron zijn voor volgende competities en moest als archief te gebruiken zijn. In de praktijk is gebleken dat het door jou gemaakte biljartprogramma aan al deze wensen voldoet. Ik wil je daarvoor hartelijk dank zeggen. Ook wil ik je danken voor de prettige wijze waarop we intensief communicerend tot dit geweldige resultaat zijn gekomen.

Henk de Groot, voorzitter.
Biljartbond "De IJsselkring" te Hengelo Gld:
De biljartbond bestaat al sinds 1954 (wilde bond) en heeft 21 verenigingen en meer dan 300 leden. Alles werd altijd handmatig door de wedstrijdleider verwerkt wat erg veel werk was. Ron heeft voor ons een programma geschreven waarin alles verwerkt zit wat wij als biljartbond in ons wedstrijdreglement hebben staan. Het wedstrijdformulier wordt door de verenigingen in Excel aangeleverd en daarna automatisch verwerkt in het programma. Wij zijn Ron zeer dankbaar voor het vele werk wat hij ons uit handen heeft genomen en hopen de komende jaren nog veel gebruik te kunnen maken van het programma. Daar waar nodig zijn later nog diverse aanpassingen gedaan om het programma nog beter te laten presteren. Ron hartelijk dank daarvoor.

Jeroen Jolij, Wedstrijdleider BB "De IJsselkring"
Biljartbond "De IJsselkring"

Links.


biljart.startkabel.nl
biljart.pagina.nl
pool.pagina.nl
biljart-expert.nl